Svendborg Orienteringsklub

Svendborg Orienteringsklub er en klub for alle med interesse for orienteringsløb. Klubben er over 50 år gammel og har i dag omkring 100 medlemmer mellem 0 og 80 år. 
Klubben er medlem af "Dansk Orienterings-Forbund under Danmarks Idræts-Forbund".

Hvad er orienteringsløb? 
Orienteringsløb - eller o-løb - er at finde vej til fods i ukendt terræn. Trods navnet behøver du ikke at løbe. Ved hjælp af et specialtegnet kort og måske et kompas finder du nogle kontroller (poster). 
Til orienteringsløb bruges ofte en skov, men det kan også være hede-, klit og engarealer. Orienteringsløb dyrkes i alle de europæiske lande samt Nordamerika, Australien, New Zeeland og visse lande i Asien.

Motionsløb og eliteidræt. 
Orienteringsløb kan dyrkes som motionsform, hvis du er interesseret i en større udfordring end blot at gå en tur i skoven. Orienteringsløb kan du også dyrke som en krævende eliteidræt med deltagelse i mesterskaber, landskampe osv. 

Hvad sker der i Svendborg Orienteringsklub?
Klubben har o-træning tirsdag kl. 18 og løbetræning torsdag kl. 18. fra eget klubhus med bad på Øksenbjergvej 49 i Svendborg. Aktiviterne findes i SvOKkalender Vigtig - mødestedet for træningen kan ændres, så husk at tjekke kalenderen.
Klubben kan tilmelde dig til de arrangementer, der finder sted på Fyn og i resten af Danmark.
Du kan også tage med klubben til udlandet eller på klubture til arrangementer med flere tusind deltagere fra mange lande. Det sker f.eks. hvert år i påsken.
Klubben har andre traditioner i form af løb og hygge ved sankthans og op mod jul. 

Hvad koster det?
Kontingentet er på mindre end 500 kr. om året.
Når du deltager i klubbens egne arrangementer i nærheden af Svendborg, er det gratis. 
Til arrangementer i Danmark koster det mellem 20 og 100 kr. at deltage samt udgifter til transport. 

Hvor meget udstyr skal jeg bruge?
For at komme i gang behøver du ikke mere end sko og tøj, der tåler at være udenfor og ikke går i stykker ved mødet med skovens træer. Som andre sportsgrene findes der selvfølgelig særligt udstyr i flotte farver, men det kan du vente med, indtil du er blevet bidt af O-løb

Sådan kommer jeg videre…
Kontakt en af disse personer eller mød blot op til træningen.

Klubbens vedtægter ligger her.